Terug naar cases overzicht

Nike - FFF

Blijf de voetbalcompetitie voor met gepersonaliseerde marketingcampagnes

Nike Team5x
Nike4x (1)

Het bedrijf

Nike TEAM is onderdeel van Nike Football en richt zich op de Team Sales-activiteiten in 26 gebieden over de hele wereld. Frankrijk is een van die gebieden waar Nike een langdurige relatie heeft met de Franse voetbalbond (FFF).

De challenge

In 2018 wonnen Frankrijk en de FFF hun tweede Wereldbeker. De federatie wilde de Franse voetbalgemeenschap bedanken voor dit resultaat en wilde de concurrentie voorblijven. Dus besloten Nike en de FFF om nog meer gebruik te maken van amateurvoetbal door verschillende campagnes rond voetbaluitrusting te lanceren.

De oplossing

Voor elke campagne werd een aangepaste e-mailoplossing ontwikkeld, gericht op alle geregistreerde amateurclubs in Frankrijk. Clubkleuren, geografische kenmerken en grootte van de club werden overwogen en er werden digitale vouchers gemaakt voor de dichtstbijzijnde winkel. Nominow orkestreerde al deze campagnes en gaf realtime inzicht in het verloop van de campagnes.

Voor de eerste campagne hebben we meer dan 60.000 e-mails in 4 batches verzonden naar 11 gesegmenteerde doelgroepen. Vier weken na de campagne claimde al 47% van de clubs hun vouchers. Dat waren meer dan 5,7 miljoen producten en ver boven de doelstelling van het FFF. In totaal zijn er 6000 extra bestellingen gedaan bij 130 retailers voor een relatief klein projectbudget.

De uitkomst

0 %

Van de clubs in de campagne claimden hun vouchers

Ontdek de flexibele prijzen

Nominow biedt een reeks verschillende opties die geschikt zijn voor elk bedrijf. Vanaf € 899 per maand creëert u uw unieke klantbeeld.
Pricing4x (1)

Nike Team5x (1)

Ontdek meer

Nike TEAM

Nominow: de onmisbare schakel die Nike retailers en clubs over de hele wereld bedient

Ontdek de case

Demo aanvragen

Neem contact op en ontdek zelf alle mogelijkheden