Terug naar White paper overzicht

White paper

Customer Data Platform (CDP): de motor achter jouw loyaliteitsprogramma

DSC 5498

Philip Kok

CEO | 19 april 2022

Group 66864X
Group 66894X

Intro

If you want loyalty, buy a dog” is het credo van loyalty marketing sceptici. Voor merken die producten of diensten leveren met een lage emotionele betrokkenheid is het minder makkelijk om merkvoorkeur te creëren of loyaliteit te stimuleren. De keuze zal dan vaker voor het digitale of fysieke schap worden gemaakt.

Deze visie is echter tékort door de bocht. Je kent je klanten namelijk vaak veel beter dan je denkt. Maar dan moet je wel alle klantdata uit de verschillende channels in een customer data platform (CDP) samenbrengen. Door de CDP vervolgens in te richten aan de hand van je merkstrategie en loyalty programma, kun je je klanten op het juiste moment het juiste aanbod doen. Zo maak je van klanten, loyale klanten met een sterke voorkeur voor jouw merk.

Op basis van de case van retailformule Pets Place – onderdeel van IJsvogel Retail en gespecialiseerd in producten en diensten voor huisdieren en dierbenodigdheden – tonen we met harde resultaten aan dat als je een huisdier en het gedrag van zijn baasje echt leert kennen, dit daadwerkelijk zoden aan de dijk zet.

Daarom zeggen wij: “If you want loyalty, get to know the dog”.


Frame 19 (1)

Ontdek meer

Customer Data Platform voor een single customer view

Lees de white paper

Demo aanvragen

Neem contact op en ontdek zelf alle mogelijkheden