Terug naar cases overzicht

Van Gogh Museum

Een 360 graden klantprofiel voor een van de bekendste kunstmusea van Nederland

Van Gogh5x
Van Gogh4x

Het bedrijf

Het Van Gogh Museum is een Nederlands kunstmuseum gewijd aan de werken van Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten. Het museum bevat de grootste collectie schilderijen en tekeningen van Van Gogh ter wereld. In 2017 had het museum 2,3 miljoen bezoekers en was het het meest bezochte museum van Nederland en het 23e meest bezochte kunstmuseum ter wereld.

De uitdaging

Van Gogh Museum legde gegevens vast van de jaarlijkse 2,3 miljoen bezoekers, maar al deze gegevens in silo's werden verzameld en gebruikt door afzonderlijke afdelingen. Ze wilden echter centrale dataopslag, de interne samenwerking verbeteren en koppelingen kunnen leggen tussen de interne activiteiten. Het doel van het Van Gogh Museum was om de klantreis volledig te meten en de beste Van Gogh-ervaring te bieden aan hun bezoekers.

De oplossing

Nominow Customer Data Platform was de perfecte oplossing om de centrale autoriteit van alle klantgegevens te creëren. De IT-legacy en de bestaande marketingtechnologie-stack waren de perfecte set-up voor het Customer Data Platform. We koppelden alle databronnen die klantdata vastlegden (webshop, website, ticketterminals, toegangspoorten, museumwinkel, app, e-mailabonnementen, klantenservice) en creëerden een echt 360-graden klantprofiel.

De uitkomst

Door de implementatie van het Customer Data Platform had het Van Gogh Museum eindelijk de mogelijkheid om te profiteren van hun klantgegevens. Alle aangesloten bronnen binnen de bestaande IT-omgeving creëerden rijke klantprofielen waarop de marketingafdeling echte gepersonaliseerde marketingacties kon bouwen.

Ontdek de flexibele prijzen

Nominow biedt een reeks verschillende opties die geschikt zijn voor elk bedrijf. Vanaf € 899 per maand creëert u uw unieke klantbeeld.
Pricing4x (1)

FC Utrecht4x

Ontdek meer

FC Utrecht

Een award winning data gedreven ervaring voor de FC Utrecht fan

Ontdek de case

Demo aanvragen

Neem contact op en ontdek zelf alle mogelijkheden