Terug naar White paper overzicht

White paper

Orde in de data chaos met een Customer Data Platform (CDP)

DSC 5498

Philip Kok

CEO | 8 april 2022

Desktop (1) (1)
DATA CHAOS Img4x4x

Intro

Ondernemingen drijven steeds meer op data. Traditionele bronnen maken in hoog tempo plaats voor verschillende digitale systemen: van CRM, DMP tot ERP, van mobiele apps tot kassasystemen. Dat scala aan bronnen kent een enorme uitdaging: hoe behoud je het zicht op de individuele klant en hoe zorg je ervoor dat dit GDPR compliant is? Zie jij ook een wildgroei aan bronnen en weet je niet meer waar je alle marketingdata terug kunt vinden?

 

Je schept orde in de chaos met een Customer Data Platform (CDP). Dit is een logische, robuuste oplossing om alle datasilo’s slim te koppelen en klantgegevens aan te vullen, te ontdubbelen en op te schonen. Met een CDP is een actueel 360-graden-profiel van individuele klanten eindelijk echt binnen handbereik. We vertellen je er graag meer over.

Wat is een Customer Data Platform en wat voegt het voor jou toe?

Met een Customer Data Platform beschik je op één platform over alle relevante informatie van je klanten. Daardoor stem je eenvoudig marketingpromoties af op individuele kopers of segmenten. In een Customer Data Platform koppelt, ontdubbelt en valideert een krachtige cleansing engine de klantgegevens uit verschillende databronnen, resulterend in een actueel 360-graden-klantprofiel op één plek.

Een Customer Data Platform stelt je hierdoor in staat klanten persoonlijk aan te spreken en rekening te houden met de individuele voorkeuren en aankoophistorie. Zo zie je bijvoorbeeld snel welke belangstelling een klant heeft voor jouw webshop één welke klant zojuist een klantenkaart heeft gescand op de winkelvloer.

Het robuuste, in Nederland ontwikkelde Customer Data Platform van Nominow creëert een 360-graden-klantbeeld op basis van real-time data uit verschillende bronnen:

  • data management platforms (DMP’s);
  • marketing automation systemen;
  • ERP-systemen en
  • kassasystemen.

Maar ook uit data warehouses, websites, e-commerce shops, mobile apps en social media. Met de informatie in het Nominow Customer Data Platform voorhanden speel je moeiteloos in op elke actuele situatie in de relatie met de klant. Dit leidt tot een hogere klantwaarde en het sneller behalen van marketing- en omzetdoelen. Kun je dat met jouw huidige systemen ook?


Desktop5x (2)

Ontdek meer

White paper

Van versnipperde data naar een 360 graden klantbeeld

Lees de white paper

Demo aanvragen

Neem contact op en ontdek zelf alle mogelijkheden