Terug naar White paper overzicht

White paper

Van versnipperde data naar een 360 graden klantbeeld

DSC 5498

Philip Kok

CEO | 8 april 2022

Desktop5x (2)
Van Versnipperde Data Naar Een 360 Graden Klantbeeld Big Img4x

Intro

Klanten houden van persoonlijke beleving. Voor managers en marketeers is dat een flinke uitdaging, want hoe krijg je 360-graden-inzicht in wat klanten verwachten? Hoe betrek je de klant bij je merk, met relevante en persoonlijke informatie die meer klantwaarde oplevert?

Met losse datasilo’s en verschillende soorten systemen is het lastig om een omnichannel-strategie te bouwen:

  • gegevens kunnen zijn verouderd;
  • gegevens voldoen niet aan de AVG-regels;
  • of het kost het een IT-afdeling te veel tijd om databronnen te synchroniseren en te valideren.

Het gevolg? De concurrentie rent je aan alle kanten voorbij. Daarom is een Customer Data Platform (CDP) dé manier om meer waarde uit klanten te halen.

Een slimme bundeling van eigen databronnen en veilige verrijking van gegevens leveren een real-time klantprofiel op dat niet meer in de marketingstrategie mag ontbreken. Je schiet voortaan met scherp, niet meer met hagel. Een klantbeeld dat continu actueel is, is cruciaal omdat het op het juiste moment de juiste campagnetriggers levert.

Een customer experience manager werkt aan andere activiteiten dan een collega van marketing of orderverwerking. Wel willen ze allebei beschikken over bijgewerkte, complete informatie in klantprofielen. Een real-time systeem als het Customer Data Platform maakt dat mogelijk. Het is dus de beste oplossing om het gedrag en de behoeften van kopers te analyseren en deze naar gepersonaliseerde en verrassende marketingacties te vertalen. Ontdek samen met Edward Hoogeveen, Senior Information Architect bij Nominow, de 5 stappen om met een Nominow Customer Data Platform (CDP) van losse databronnen naar een 360º-klantprofiel te gaan.


Group 66864X

Ontdek meer

White paper

Customer Data Platform (CDP): de motor achter jouw loyaliteitsprogramma

Lees de white paper

Demo aanvragen

Neem contact op en ontdek zelf alle mogelijkheden