Terug naar White paper overzicht

White paper

Supporters in het hart - Client case FC Utrecht

DSC 5498

Philip Kok

CEO | 8 april 2022

Desktop5x
FCU WHITE PAPER BIG Img4x (1)4X

Intro

FC Utrecht bouwt zijn digitale omgeving vanuit het data-hart met Nominow

Waar andere clubs slechts voor één titel gaan, gaat FC Utrecht er voor twee. Naast de wil om te excelleren op het veld heeft de club ook groteambities op een ander vlak, namelijk het versterken van de band tussen FC Utrecht en zijn supporters. Met een volledig gepersonaliseerde customer experience bij alle contact momenten tussen de club en de individuele supporter wil FC Utrecht de achterban van het team een ervaring bieden die in de moderne voetbalwereld past. Deze ervaring vereisteen unieke virtuele omgeving, eentje die met behulp van Nominow tot stand kan komen.

De entree van Nominow bracht FC Utrecht de mogelijkheid tot het opstellen van real-time centrale klantprofielen. Dit zijn geconcentreerde overzichtenwaar data uit alle interacties wordt samengevoegd tot een duidelijk 360 graden beeld van elk individu. Deze profielen vormen de belangrijkste basis voor nauwkeurig gepersonaliseerde communicatie, een must in het veld van moderne klantrelaties.

Het aanspreken van specifieke groepen gaat snel en gemakkelijk via segmentatie op basis van deze klantbeelden. Ook kan er op die manier volledig rekening worden gehouden met de specifieke behoeften van het individu. Elke supporter is immers speciaal voor FC Utrecht en verdient het om een service te ontvangen die precies aansluit bij zijn of haar relatie met de club, waardoor bij elke interactie een gevoel van wederzijdse waardering ontstaat.

De ambitie van FC Utrecht om zich de online kampioen van Nederland te kunnen noemen, verandert stap voor stap van droom naar werkelijkheid. Lees hieronder wat de wens voor de ultieme experience omvatte in Stadion Galgenwaard, bekijk hoe het Customer Data Platform de club helpt deze wens uit te doen komen en ontdek welke rol Nominow als data-hart speelt in de huidige en toekomstige plannen van FC Utrecht.


Desktop (1) (1)

Ontdek meer

White paper

Orde in de data chaos met een Customer Data Platform (CDP)

Lees de white paper

Demo aanvragen

Neem contact op en ontdek zelf alle mogelijkheden