Terug naar artikelen overzicht

Artikel

Jouw digitale transformatiestrategie is kansloos zonder Customer Data Platform (CDP)

DSC 5498

Philip Kok

6 december 2021

4 minuten leestijd

Jouw Digitale Transformatiestrategi E Is Kansloos Zonder Cdp5x
Jouw Digitale Transformatiestrategi E Is Kansloos Zonder Cdp4x

Er is in de laatste tien jaar zoveel gesproken en geschreven over digitale transformatie of digitale disruptie dat de impact ervan op de zakenwereld geen nieuw verhaal meer is. Alles zou inmiddels allang verstoord moeten zijn en het ‘nieuwe normaal’ al geruime tijd ’normaal’.

Toch is niets minder waar. Recent McKinsey-onderzoek toont aan dat binnen 35% van alle bedrijven digitale technologieën en processen echt onderdeel uitmaken van de dagelijkse routine. Dus slechts een derde van de producten, diensten en processen die gedigitaliseerd kunnen worden, zijn ook écht gedigitaliseerd.

De digitalisering zet echter gestaag door en deze transformatie heeft invloed op de manier waarop merken in verschillende bedrijfstakken zakendoen. Iedere effectieve transformatie heeft volgens het onderzoek impact op verschillende zaken, maar vooral op de manier waarop merken met hun klanten omgaan.

Bij een digitale transformatie hoort de customer experience, zowel on- als offline, centraal te staan. Consumenten gebruiken steeds meer nieuwe digitale technologieën en laten traditionele modellen voor klantenservice links liggen. Daardoor kunnen bedrijven niet anders dan opnieuw evalueren welke ervaring zij bieden en hoe zij deze kunnen verbeteren.

Digitale transformatie en de klantervaring

We weten dat consumenten innovatieve technologieën veel sneller omarmen dan de bedrijven waarmee ze communiceren. Daardoor ontstaat er een kloof tussen merk en klant, die alleen overbrugd kan worden wanneer organisaties de klant centraal stellen. Ook bij de digitale transformatie. Kun je als merk niet communiceren op de manier die je klant wil, dan sta je 1-0 achter. We zien op dit moment al dat klantervaring als onderscheidende factor de leiding overneemt van factoren als prijs en product.

Jouw klant wil altijd en overal gepersonaliseerde, relevante en directe interacties. Ongeacht welk apparaat of kanaal hij gebruikt. Tegemoetkomen aan deze wens is een essentieel onderdeel van een succesvolle digitale transformatie op lange termijn. Is jouw bedrijf in staat de interacties met je klant succesvol te personaliseren, dan zul je dat zeker merken in je financiën.

Goed personaliseren kan met je huidige marketing stack

Om je personalisatie goed te laten werken, hoef je niet te investeren in volledig nieuwe systemen of nieuwe tools. Ook het opnieuw inrichten van je processen is geen harde vereiste, maar het kan natuurlijk zo zijn dat je jouw processen enigszins aan moet passen. Wat wel écht nodig is, is je klanten echt goed kennen. Daar heb je data voor nodig die je om kunt zetten in waardevolle informatie en die je op ieder gewenst moment kunt gebruiken voor écht gepersonaliseerd contact met je klanten. Alleen zo kun je op het juiste moment de juiste boodschap via het juiste kanaal communiceren.

Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een centrale hub met een 360-graden-klantbeeld. Je hebt een Customer Data Platform (CDP) nodig.

Zonder Customer Data Platform geen digitale transformatie

Een Customer Data Platform (CDP) geeft je op één platform inzicht in alle relevante informatie van je klanten. Het Customer Data Platform gebruikt hiervoor data die jouw organisatie al in bestaande databases beschikbaar heeft. De krachtige cleansing engine in het CDP koppelt, ontdubbelt en valideert namelijk de klantgegevens uit verschillende databronnen, zowel online als oWine. Met als resultaat: een actueel 360-graden-klantprofiel op één plek. Dat helpt jou eenvoudig je activiteiten op bepaalde segmenten of individuele klanten af te stemmen.

 

Dit 360-graden-klantbeeld en de inzichten die het je biedt, zijn essentieel als je de digitale customer journey effectief wilt inzetten. Het Customer Data Platform geeft je de mogelijkheid om een gepersonaliseerde, gerichte klantervaring te bieden. En omdat het centrale klantbeeld voor iedere afdeling binnen jouw organisatie beschikbaar is, kan dat via ieder relevant touchpoint en op het juiste moment.

Het Nominow Customer Data Platform (CDP) vraagt niet om veel IT capaciteit

Een Customer Data Platform helpt je dus om jouw klanten tevreden te krijgen én te houden. Een groot voordeel van het CDP van Nominow is dat het dankzij uitgebreide platformintegratie naadloos aansluit op jouw bestaande digitale ecosysteem of IT-landschap. Je hoeft je IT-afdeling dus niet extra te belasten, of te investeren in nieuwe platformen voor je marketingstack. Op deze manier beschik je binnen een paar weken al over jouw 360-gradenklantbeeld en kun je echt werk maken van jouw personalisatieslag.

Daarnaast is Nominow 100% Nederlands. Dat is niet alleen handig als je een vraag hebt; je weet ook zeker dat jouw data op Nederlandse bodem opgeslagen wordt. Onder Nederlandse wetgeving en ISO 9001 en 27001-gecertificeerd.

Ben jij benieuwd hoe ons Customer Data Platform jouw digitale transformatie in een stroomversnelling brengt?

Neem dan nu contact met ons op via +31 (0) 20 312 20 16, of boek direct een online demo!

Bekijk onze cases

FC Utrecht4x

FC Utrecht

Een award winning data gedreven ervaring voor de FC Utrecht fan

Ontdek de case
Sdu5x

SDU

Een 360 graden klantprofiel voor een uitgever en cursus aanbieder

Ontdek de case
Pet Place5x

Pets Place

Een 360 graden klantprofiel van eigenaar en huisdier

Ontdek de case

Group 38

Ontdek meer

Artikel

Customer Data Platform vs. Data Management Platform

Lees het artikel

Demo aanvragen

Neem contact op en ontdek zelf alle mogelijkheden