Terug naar artikelen overzicht

Artikel

Klantdata op orde: belangrijker dan ooit!

DSC 5498

Philip Kok

15 juli 2022

4 minuten leestijd

Group 33 (1)
Frame 8 (1)

Ruim een maand geleden had niemand dit scenario kunnen voorspellen: een wereld waarin het één op één-contact met klanten in jouw winkel, op je kantoor of in je praktijk van de ene op de andere dag niet meer mogelijk is. De economie ligt abrupt zo goed als stil en ondernemers, groot en klein, voelen de pijn. Als je al contact kunt leggen met je klanten, is dat vooral digitaal. Vrijwel iedereen werkt immers remote, de professionals in ‘cruciale beroepen’ daargelaten. We shoppen onze tuinset online bij elkaar en stellen onze vragen aan de digitale klantenservice van bedrijven. 

Het is niet ideaal, maar het is even niet anders. Juist nu direct contact niet mogelijk is, ben je aangewezen op je klantdata. Heeft jouw bedrijf die data op orde, dan pak je de voorsprong. Is jouw klantdata nog verspreid over verschillende systemen en niet makkelijk toegankelijk? Dan is het nu tijd om er iets aan te doen. Zo zorg je ervoor dat jouw organisatie het contact met je klanten niet verliest en je, zodra de maatregelen tegen het coronavirus wegvallen, met voorsprong uit de startblokken gaat! Zo pak je niet alleen de draad weer op, maar kom je zelfs sterker uit deze crisis.

Online kanalen als enige contactpunt

Nu de normale face-to-face-contacten grotendeels weggevallen zijn, is online het voornaamste kanaal dat overblijft om jouw klanten te bereiken. Of dit nu voor het verlenen van klantenservice is, of voor de aanschaf van producten. Je moet het dus hebben van een compleet en up-to-date klantbeeld. Met de juiste informatie over je klant kun je hen op het juiste moment met de juiste boodschap bereiken. Om hiervoor te zorgen, heb je klantdata nodig. Waardevolle data over je klanten, die je kunt omzetten naar informatie.

Digital driven bedrijven pakken de voorsprong

Al vóór de corona-crisis namen digital driven bedrijven snel een groeiend marktaandeel in en gingen zij de bedrijven die hun digitale kanalen en klantdata niet op orde hadden op veel vlakken voorbij. Daarbij denk je misschien meteen aan de usual suspects zoals AirBnB of Uber. Maar ook dichter bij huis zijn bedrijven als FC Utrecht, het Van Gogh Museum en Tommy Hilfiger met een opmars bezig en zetten ze stappen die de concurrentie niet kan volgen. 

Juist nu, in deze tijd waarin je echt aangewezen bent op je klantdata, worden de verschillen met digital driven concurrenten groter. Zonder betrouwbare klantdata die je eenvoudig kunt gebruiken in al je digitale kanalen, heb je geen idee van hetgeen jouw klanten nu bezighoudt. Bedrijven die hun klantdata wél goed georganiseerd hebben, hebben nu een grote kans om sterker uit de crisis te komen. 

Is jouw klantdata nog niet op orde? Dan ga je de pijn nu echt voelen. De kans dat concurrenten die hun data wel op orde hebben jou ver achter zich laten, wordt groter en groter. 

Weet jij hoe het met jouw klantdata gesteld is? Je komt er makkelijk achter via de data maturity scan.

Een Customer Data Platform (CDP) is de oplossing

Is jouw data nog verspreid over verschillende systemen? Lastig aan elkaar te koppelen? Ontbreekt het aan een centraal klantbeeld? Dan is het nu tijd om te investeren in het op orde brengen van je klantdata en zelf de voorsprong te pakken. Dat hoeft helemaal niet moeilijk of kostbaar te zijn. 

Wat je nodig hebt is een Customer Data Platform (CDP). Hiermee breng je orde aan in jouw klantdata. Het is een centrale plek waar alle data samenkomt. Waar je gegevens ontdubbelt, opschoont én van waaruit je die data ook weer in kunt zetten voor andere kanalen of contactmomenten met je klanten. 

Een Customer Data Platform:

  • Combineert de data uit je bestaande systemen en wisselt deze uit. Je krijgt op die manier een 360-graden-klantbeeld van al je klanten. 
  • Is overal beschikbaar. Nu thuiswerken de norm is, wil je altijd en overal beschikking hebben over je klantdata om de bedrijfsvoering zo normaal mogelijk door te laten gaan.
  • Is eenvoudig te integreren met je bestaande IT-architectuur! Dat betekent dat je geen grote investeringen hoeft te doen in deze onzekere tijden. 

En… het CDP van Nominow is snel in te richten, waardoor je nog tijdens deze crisisperiode gebruik kunt maken van een compleet en actueel 360-graden-klantprofiel van en voor jouw klanten! Zo pakt jouw organisatie de voorsprong. 

Samen sterker!

In tijden van crisis zijn we samen sterker. Dat merken we tijdens deze coronacrisis maar al te goed. Maar ‘samen sterker’ geldt niet alleen voor mensen. Het geldt ook voor de gegevens die jij van je klanten in bezit hebt. Als je er op de juiste manier mee omgaat, krijg je een écht en actueel beeld van jouw klanten. En zo kom jij, samen met je klanten, sterker uit deze crisis. Ben je benieuwd hoe Nominow jou daarbij kan helpen? Vraag dan nu een advies- of demogesprek aan! Uiteraard digitaal. 


Vier Redenen Waarom IT Nu De Lead Moet Nemen In Het Waarborgen Van Kwaliteit En Beschikbaarheid Van Klantdata5x

Ontdek meer

Artikel

Vier redenen waarom IT nu de lead moet nemen in het waarborgen van kwaliteit en beschikbaarheid van klantdata

Lees het artikel

Demo aanvragen

Neem contact op en ontdek zelf alle mogelijkheden