Terug naar artikelen overzicht

Artikel

Wie leidt de digitale transformatie? Jouw CEO, CTO of COVID?

Auke

Auke Meijer

14 maart 2022

5 minuten leestijd

Wie Leidt De Digitale Transformatie Jouw CEO, CTO Of COVID 5X
Wie Leidt De Digitale Transformatie Jouw CEO, CTO Of COVID 4X

Als CEO, CTO of manager weet je al heel lang dat de digitale transformatie belangrijk is voor jouw organisatie. Toch is het lastig. Voor een geslaagde digitale transformatie is verandering nodig. Verandering van werkwijze, verandering van de manier waarop je naar klanten kijkt en verandering van gedrag bij je medewerkers. En veranderen is moeilijk voor mensen. Tenminste, dat wás het… Tot het COVID-19 uitbrak en de digitale transformatie letterlijk in een stroomversnelling kwam.

De impact van het coronavirus op jouw digitale transformatie

Gedwongen door de coronamaatregelen Zoomden we erop los, omarmden we Microsoft Teams, Office 365 en andere tools voor een eenvoudigere samenwerking. Even had jouw organisatie minder last van Martec’s Law en wende jouw organisatie bijna net zo snel aan de mogelijkheden die nieuwe technologieën je bieden als jouw klanten.

De kloof tussen de beschikbare technologie en het daadwerkelijk gebruik ervan werd aanzienlijk kleiner.

Online shoppen werd voor veel van je klanten de norm. Maar nu alles langzaam weer terugkeert naar ‘normaal’ is de vraag: wie neemt de leiding in de digitale transformatie over van COVID-19? Hoe zorg je dat alle data die je tijdens de coronacrisis verzamelde geborgd en aangevuld wordt met nieuwe data? Dat je deze data ook om kunt zetten in actionable informatie? Een Customer Data Platform kan je daarbij helpen.

Uitdagingen in je transformatiestrategie

Het is tijd om de draad weer op te pakken en de ingezette veranderingen te verankeren in jouw organisatie met een gedegen transformatiestrategie. Alleen dan kun je de digitale transformatie succesvol doorzetten en je klanten bieden wat zij van jou verwachten. Om dit doel te bereiken, zijn er wel een aantal uitdagingen die je het hoofd moet bieden. We lichten er een aantal toe:

Klantdata is key bij je digitale transformatie

Alle (digitale) klant interacties hebben veel klantdata opgeleverd. Maar waar staat deze data? En is die data voor iedereen toegankelijk? In veel gevallen is deze data versnipperd opgeslagen in verschillende systemen. Een deel staat in het CMS, de sales applicatie, CRM en misschien ook nog in spreadsheets die je medewerkers beheren. Daardoor heeft niemand een volledig en actueel overzicht van de historie van jouw individuele klanten.Terwijl juist een volledig en actueel klantprofiel jou kan helpen een succes te maken van jouw digitale transformatie. Voor het samenstellen en up-to-date houden van een 360-graden klantprofiel kan een Customer Data Platform (CDP) uitkomst bieden. Zeker wanneer jouw data in een groot aantal verschillende silo’s opgeslagen staat. In een Customer Data Platform koppel je namelijk de data uit verschillende bronsystemen aan elkaar. Daardoor ontstaat een up-to-date en volledig beeld van jouw klant met actionable data.

Met dit centrale klantprofiel heeft iedere medewerker en iedere afdeling altijd de beschikking over de complete geschiedenis van de klant. Zo kunnen aanbiedingen en andere communicatie uitingen volledig op zijn behoeften worden afgestemd. Dit zorgt ervoor dat je je klant kunt verrassen, zijn verwachtingen kunt overtreffen en hem voor langere tijd aan je bindt.

Het Customer Data Platform (CDP) als de motor onder je bestaande IT infrastructuur

De scheiding tussen jouw organisatie en je klanten werd in de afgelopen maanden kleiner. Nu moet je ervoor zorgen dat je (IT- )organisatie de veranderingen bijhoudt en de mogelijkheden die nieuwe technologie n bieden zo snel mogelijk omarmt.

Voor de inzet van een Nominow CDP in je organisatie hoef je jouw huidige infrastructuur niet te vervangen: het is een betaalbare aanvulling op de bestaande infrastructuur en databronnen. In nauwe samenwerking met jouw eigen specialisten wordt geanalyseerd welke data nodig zijn om tot een centraal klantprofiel te komen, en ben je binnen enkele weken klaar voor je eerste campagne. En omdat Nominow in de Nederlandse cloud gehost wordt, ben je er zeker van dat je data AVG-proof opgeslagen is en je altijd gebruik maakt van de laatste softwareversie.

Zo wordt het Customer Data Platform feitelijk de krachtige motor onder je huidige IT infrastructuur. Het CDP werkt een laag dieper dan jouw bestaande databronnen en ‘voedt’ die systemen met continu vernieuwde klantinformatie en laat juist die bestaande systemen excelleren.

Waar haal je het budget voor jouw digitale transformatie vandaan?

Laten we eerlijk zijn: het blijvend veranderen van je organisatie kost geld. En dat terwijl de budgetten nu meer dan ooit onder druk staan. Wie gaat de nodige investeringen betalen?

Door een volledig gepersonaliseerde customer journey voor jouw klanten te realiseren, creëer je loyale klanten. En loyale klanten...

  • kopen zes keer vaker een nieuw product of nieuwe service van hun favoriete merk;
  • vertellen vier keer vaker over jouw merk tegen hun vrienden en familie;
  • kiezen vaker voor een product van het merk van hun voorkeur, zelfs wanneer een concurrent een beter product of een betere prijs heeft.

Ook is aangetoond dat betrokken klanten 90% vaker kopen en 60% meer uitgeven per aankoop dan de gemiddelde klant. Daarnaast blijkt uit een onderzoek van MIT blijkt dat bedrijven die digitale transformatie hebben omarmd, maar liefst 26% winstgevender zijn dan hun concurrenten. Met die kennis in je achterhoofd is het een stuk eenvoudiger om budget vrij te maken, toch? De implementatie van het Customer Data Platform van Nominow realiseer je overigens tegen relatief lage kosten, omdat je niet hoeft te investeren in een nieuwe infrastructuur. Tegenover die geringe kosten staat de mogelijkheid om je omzet een flinke boost te geven.

Neem jij nu de leiding over de digitale transformatie?

Ben jij klaar om de transformatie strategie van jouw organisatie vorm te geven en te verankeren? De invoering van een Customer Data Platform biedt jou daarbij bewezen voordelen. De implementatie van het Nominow CDP is geen langdurig traject. Je bent met Nominow al binnen een paar weken operationeel, zonder grote investeringen te hoeven doen. Wil je zien wat ons Customer Data Platform voor jou kan betekenen? Plan een online kennismakingsgesprek in.

Bekijk onze cases

FC Utrecht4x

FC Utrecht

Een award winning data gedreven ervaring voor de FC Utrecht fan

Ontdek de case
Sdu5x

SDU

Een 360 graden klantprofiel voor een uitgever en cursus aanbieder

Ontdek de case
Pet Place5x

Pets Place

Een 360 graden klantprofiel van eigenaar en huisdier

Ontdek de case

7 Doorslaggevende Redenen Waarom Het Nominow CDP De Datadruk Bij IT Organisaties Wegneemt5x

Ontdek meer

Artikel

7 doorslaggevende redenen waarom het Nominow Customer Data Platform (CDP) de datadruk bij IT organisaties wegneemt

Lees het artikel

Demo aanvragen

Neem contact op en ontdek zelf alle mogelijkheden