Terug naar artikelen overzicht

Artikel

Zet de digitale transformatie in de 6e versnelling met een Customer Data Platform

DSC 5498

Philip Kok

21 maart 2022

4 minuten leestijd

Zet De Digitale Transformatie In De 6E Versnelling Met Een Cdp5x
Zet De Digitale Transformatie In De 6E Versnelling Met Een Cdp4x

Om klanten aan je te binden en te voldoen aan hun verwachtingen van een naadloze én persoonlijke klantervaring, moet je de digitale transformatie nú inzetten. Kun jij je klanten niet bedienen op de manier dat zij dat willen, ongeacht kanaal of plaats, dan sta je al op 1-0 achterstand. En loop je het risico dat jouw klanten overstappen naar een concurrent die hen die ervaring wél kan bieden.

Het slagen van de digitale transformatie binnen jouw organisatiestrategie hangt daarbij niet af van de techniek. Waar het echt om gaat, is dat je de manier waarop je jouw klanten behandelt echt verandert. Dat je hun behoeften begrijpt en hen een consistente ervaring kunt bieden waar en wanneer zij daar behoefte aan hebben. Realtime klantdata is hiervoor cruciaal.

Een Customer Data Platform (CDP) helpt je jouw klantdata op orde te krijgen en deze informatie om te zetten in actionable data. Daarmee voldoe je niet alleen aan de verwachtingen van je klant, maar overtref je ze! In deze blog ontdek je hoe je in vijf eenvoudige stappen je data op orde krijgt.

Je bent in no-time in de 6e versnelling met een Customer Data Platform!

Met een CDP koppel je jouw bestaande databronnen aan elkaar en zo ontstaat er een 360-graden-klantprofiel. Iedereen die direct of indirect contact heeft met klanten, beschikt daarmee over actuele, volledige en betrouwbare informatie. Ongeacht via welk kanaal het contact plaatsvindt.

Zo creëer je een naadloze klantbeleving en loyale klanten. Daarnaast is een CDP snel en eenvoudig te implementeren, zodat je snel aan de slag kunt met de digitale transformatie binnen jouw organisatiestrategie.

Je data op orde in vijf eenvoudige stappen

De implementatie van het Nominow CDP is zó gebeurd.

Na het doorlopen van de vijf stappen in deze blogpost heb je een operationeel systeem dat klantgegevens real-time verwerkt en direct omzet naar actie- en doelgerichte informatie. Daarmee zet jij jouw transformatiestrategie écht in de 6e versnelling.

Stap 1: Nauwkeurige inventarisatie van je klantdata

Om je klantdata op orde te krijgen, is het van belang eerst te weten welke data je hebt. Daarom mag een nauwkeurige inventarisatie niet ontbreken. Breng in kaart:

  • Welke systemen met klantdata je al hebt
  • Hoe deze systemen opgebouwd zijn

  • Welke data bij kunnen dragen aan jouw klantprofiel

Stap 2: De dataverwerking configureren

Stel jezelf de vraag welke data je nodig hebt om een volledig klantprofiel te krijgen. Welke klantinformatie kun je uit welk systeem halen en hoe moeten de koppelingen naar die databronnen worden geconfigureerd? Vergeet daarbij niet na te denken over welke client-facing systemen er na de koppeling met het CDP gebruik maken van deze data én hoe zij gekoppeld kunnen worden.

Stap 3: Jouw businessregels bepalen

De businessregels in het CDP moeten jouw marketingafdeling helpen om klanten gerichter te bedienen. Dat gaat verder dan gepersonaliseerde emails. Via het CDP kun je bijvoorbeeld ook jouw hele website personaliseren of de customer journey op maat maken.

Daarom is het belangrijk te bepalen welke businessregels nodig zijn voor de dataverwerking. Leg daarom in deze stap vast hoe de gegevens uit de verschillende databronnen moeten worden verwerkt om op de best mogelijke manier met je klant te communiceren. Na koppeling van de data uit de verschillende systemen, begint Nominow met data cleansing door ontdubbeling en verrijking van de gegevens. Dat gebeurt op basis van de vastgestelde businessregels en dit zorgt ervoor dat klantgegevens te allen tijde betrouwbaar, consistent en correct zijn.

Stap 4: Actie- en doelgerichte klantinformatie creëren

Met de 360-graden-profielen uit stap 3 kan hierna de stap worden gezet naar actie- en doelgerichte klantinformatie. Om dat proces nog eenvoudiger en sneller te laten verlopen, werkt Nominow met een gestandaardiseerd datamodel. Als jouw situatie daarom vraagt, zijn uitbreidingen en aanpassingen van ons datamodel natuurlijk altijd mogelijk.

Zet jij de turbo onder je digitale transformatie?

Jouw digitale transformatie komt in een stroomversnelling als je het Nominow-CDP implementeert. Voor de implementatie van een CDP hoef je jouw bestaande systemen niet te vervangen. Daardoor kan die implementatie al tegen een geringe investering. Jouw CDP is snel en eenvoudig in te richten, zodat je al binnen enkele weken kunt beschikken over real-time klantprofielen met actuele en actionable data waarmee jij jouw klanten keer op keer kunt verrassen.

Bekijk onze cases

FC Utrecht4x

FC Utrecht

Een award winning data gedreven ervaring voor de FC Utrecht fan

Ontdek de case
Sdu5x

SDU

Een 360 graden klantprofiel voor een uitgever en cursus aanbieder

Ontdek de case
Pet Place5x

Pets Place

Een 360 graden klantprofiel van eigenaar en huisdier

Ontdek de case

Frame 18 (3) (1)

Ontdek meer

Hoe kan Data Driven Marketing de standaard zijn als maar 15% de data écht op orde heeft?

Lees het artikel

Demo aanvragen

Neem contact op en ontdek zelf alle mogelijkheden